Ako volite slatkiše onda ćete sigurno biti oduševljeni - omiljeni desert Kejt Midlton, koji je, uzgred, veoma popularan kod kraljice Elizabete II. Recept za kraljevski desert podelio je bivši kuvar britanske kraljevske porodice Daren MekGrejdi. Prema rečima kuvara, puding od čokolade je vrlo lak za pripremu i biće odlična poslastica u hladnim zimskim danima.
170 g urmi, isečenih na 8 delova
1 kašika sode
240 ml ključale vode
60 g putera
170 g šećera,
225 g tamne čokolade
1 jaje
230 g brašna
1 kašika vanile
1 kašika prašak za pecivo
312 g žutog šećera
200 g putera
125 g tamne čokolade
9 kašika slatke pavlake
Sjedinite sve sastojke za sos i stavite da ključaju na jakoj vatri i kuvajte 4 minuta. Podelite sos na dva dela, jedan (oko 350 ml) ostavite za puding, drugi za ukras.
Urme stavite u kipuću vodu dodavanjem sode. Mešajte dok se soda ne rastopi i ostavite da se ohladi.
Maslac i šećer aktivno pomešajte, dodajte jaje i esenciju vanile i nastavite da mutite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim urme i čokoladu. Sve mešajte dok ne postane glatka smesa. Smesu stavite na sos od hladnog pudinga.
Prekrijte sve folijom i stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta, odnosno dok vam čačkalica iz smese ne izađe potpuno čista. Kada je puding gotov, zagrejte preostali sos. Stavite puding na tanjir i prelijte sosom. Poslužite sa šlagom ili sladoledom.
Izvor: Ženski magazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem