Ako ste neiskusna domaćica ili vam možda samo ne idu kolači od ruke mi vam nudimo recept za patišpanj koji će vam gotovo sigurno uspeti. Patišpanj je osnova mnogih torti i kolača, ali ga možete jesti i posutog samo prah šećerom.
Sastojci:
- 5 celih jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Pleh u kome će se peći patišpanj podmažite sa malo masti ili ulja i stavite papir za pečenje preko da se testo ne bi zalepilo. Zatim zagrejte rernu na 220°C. Odvojite belanca od žumanaca i belnaca umutite u čvrsti sneg. Dodajte jedno po jedno žumance u smesu kad postane gusta. Zatim dodajte i šećer i prašak za pecivo. Sjedinite sve sastojke i dodajte brašno, ali mešajte varjčom. Sipajte u pleh i pecite u rerni gde ste prethodno smanjili temperaturu na 180°C. Pecite nekih 15-20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je gotovo. Ako nije neka se peče još malo. Pazite da vam patišpanj ne izgori.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.