Ako ste neiskusna domaćica ili vam možda samo ne idu kolači od ruke mi vam nudimo recept za patišpanj koji će vam gotovo sigurno uspeti. Patišpanj je osnova mnogih torti i kolača, ali ga možete jesti i posutog samo prah šećerom.
Sastojci:
- 5 celih jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Pleh u kome će se peći patišpanj podmažite sa malo masti ili ulja i stavite papir za pečenje preko da se testo ne bi zalepilo. Zatim zagrejte rernu na 220°C. Odvojite belanca od žumanaca i belnaca umutite u čvrsti sneg. Dodajte jedno po jedno žumance u smesu kad postane gusta. Zatim dodajte i šećer i prašak za pecivo. Sjedinite sve sastojke i dodajte brašno, ali mešajte varjčom. Sipajte u pleh i pecite u rerni gde ste prethodno smanjili temperaturu na 180°C. Pecite nekih 15-20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je gotovo. Ako nije neka se peče još malo. Pazite da vam patišpanj ne izgori.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom