Za ljubitelje kremastih poslastica evo idealnog recepta.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 250 g putera
- 2 kutije piškota
- Šlag
- Malo mleka
Priprema:
6 žumanaca i čokoladu izlomljenu na kockice staviti na srednju vatru i mešajte dok se ne istopi.
6 belanaca umutiti penasto, u to dodati sećer u prahu pa žumanca sa čokoladom pažljivo, malo po malo dodati u belanca. Penasto umutiti puter i kašiku po kašiku čokoladnog fila dodavati u umućen puter.
Uzeti kalup za torte pa dno i stranice kalupa oblagati piškotama prethodno umočenim u mlako mleko. Kada pokrijete dno i stranice kalupa, sipajte fil unutra. Gore stavite šlag a po želji zatvorite tortu piškotama pa preko piškota stavite šlag.
Torta mora da odstoji 2h u zamrzivaču a potom je prebacite u frižider. Najukusnija je sutradan.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus