Pita za koju će se tražiti parče više.
Sastojci:
- 1 prhko testo
- 1/2 šolje neslanog putera
- 1 1/2 šolja šećera
- 1 kašika sitno izrendane korice limuna
- 5 velikih jaja
- 1/2 šolje svežeg soka od limuna (otprilike 2 limuna)
- 1 kašika kukuruznog brašna
- malo soli
- 1/2 šolje kokosovog mleka
- 1 šolja neutralne pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- kokos za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C. Okrugli pleh sa reckavim ivicama obložite prhkim testom i lepo utisnite, zatim ga stavite u rernu na pet minuta da se testo malo zapeče. Ako nemate reckavi može i običan okrugli pleh. U većoj posudi pomešajte puter na sobnoj temperaturi, šećer i koricu limuna, pa uz pomoć miksera mutite dok ne postane kremasto nekih 3-5 minuta. Dodajte jaja, limunov sok, kukuruzno brašno, so, 1/4 šolje kokosovog mleka i opet mutite dok se ne sjedini. Prebacite smesu u pripremljenu koru za pite. Prekrijte folijom, pa pecite pola sata. Zatim sklonite foliju i pecite još nekih 15 do 20 minuta. Neka se ohladi nekih 20 minuta. Kad se potpuno ohladi, napravite preliv. Umutite neutralnu pavlaku, šećer u prahu i kokosovo mleko što je ostalo. Poslužite pitu sa kašikom preliva po sredini. Ako želite ukrasite i sa malo kokosa.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem