Pita za koju će se tražiti parče više.

Sastojci:

  • 1 prhko testo
  • 1/2 šolje neslanog putera
  • 1 1/2 šolja šećera
  • 1 kašika sitno izrendane korice limuna
  • 5 velikih jaja
  • 1/2 šolje svežeg soka od limuna (otprilike 2 limuna)
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • malo soli
  • 1/2 šolje kokosovog mleka
  • 1 šolja neutralne pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • kokos za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C. Okrugli pleh sa reckavim ivicama obložite prhkim testom i lepo utisnite, zatim ga stavite u rernu na pet minuta da se testo malo zapeče. Ako nemate reckavi može i običan okrugli pleh. U većoj posudi pomešajte puter na sobnoj temperaturi, šećer i koricu limuna, pa uz pomoć miksera mutite dok ne postane kremasto nekih 3-5 minuta. Dodajte jaja, limunov sok, kukuruzno brašno, so,  1/4 šolje kokosovog mleka i opet mutite dok se ne sjedini. Prebacite smesu u pripremljenu koru za pite. Prekrijte folijom, pa pecite pola sata. Zatim sklonite foliju i pecite još nekih 15 do 20 minuta. Neka se ohladi nekih 20 minuta. Kad se potpuno ohladi, napravite preliv. Umutite neutralnu pavlaku, šećer u prahu i kokosovo mleko što je ostalo. Poslužite pitu sa kašikom preliva po sredini. Ako želite ukrasite i sa malo kokosa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs