Desert koji osvaja gotov za tili čas.
Sastojci:
- 350 g čokoladnih keksića
- 370 ml mleka
- 2 ¼ kašičice praška za pecivo
Za preliv:
- 120 g čokolade (mlečene ili tamne)
- 1/3 šolje punomasnog mleka
Priprema: Čokoladne keksiće izblendirajte dok ne dobijete sitne mrvice.
U veću posudu sipajte čokoladne mrvice, a zatim dodajte malo praška za pecivo i lepo sjedinite, pa dodajte mleko. Opet promešajte, pa štapnim mikserom umutite dok ne dobijete glatko testo. Stavite testo u posudu (20x20cm) obloženu papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite. Pecite na 180°C oko 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.
Tortu možete premazati kremom od lešnika ili brzo napraviti ganaš tako što ćete otopiti čokoladu s vrućim mlekom i mešati je dok ne postane glatka. Nalijte ganaš odozgo i ravnomerno rasporedite, a zatim ostavite da se stegne pre sečenja.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom