Desert koji osvaja gotov za tili čas.

Sastojci: 

  • 350 g čokoladnih keksića
  • 370 ml mleka
  • 2 ¼ kašičice praška za pecivo

Za preliv:

  • 120 g čokolade (mlečene ili tamne)
  • 1/3 šolje punomasnog mleka

Priprema: Čokoladne keksiće izblendirajte dok ne dobijete sitne mrvice.

U veću posudu sipajte čokoladne mrvice, a zatim dodajte malo praška za pecivo i lepo sjedinite, pa dodajte mleko. Opet promešajte, pa štapnim mikserom umutite dok ne dobijete glatko testo. Stavite testo u posudu (20x20cm) obloženu papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite. Pecite na 180°C oko 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.

Tortu možete premazati kremom od lešnika ili brzo napraviti ganaš tako što ćete otopiti čokoladu s vrućim mlekom i mešati je dok ne postane glatka. Nalijte ganaš odozgo i ravnomerno rasporedite, a zatim ostavite da se stegne pre sečenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs