Zdrava poslastica, koju obožavaju i deca i odrasli.
Sastojci:
- 450 ml mleka
- 150 g pirinča
- so
- 300 g jagoda
- pola limuna
- 150 g jogurta sa vanilom
- 2 kašike šećera
- nekoliko listića nane
Priprema:
1. Stavit mleko da provri, dodati pirinač, trunku soli, i na tihoj vatri kuvati oko 25 minuta, povremeno mešajući.
2. Oprati jagode i ostaviti da se ocede. Umešati vanilin šećer i ostaviti da 20 minuta dstoje.
3. Limun oprati i osušiti. Koru oljuštiti specijalnim nožem, sok iscediti. Pomešati sa jogurtom i šećerom, sve umešati u ohlađeni sutlijaš.
4. U čaše staviti prvo jagode, zatim sipati sutlijaš i na kraju ukrasiti jagodama i listićima nane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom