Desert koji osvežava u toplim danima, a brzo se priprema.
Sastojci:
- 800 g kisele pavlake
- 10 kašika šećera u prahu
- 300 g šlaga
- 300 ml mleka
- 400 g piškota
- 350 g malina
Foto: Shutterstock shutterstock_498036217
Priprema:
Umutiti kašikom pavlaku i šećer u prahu. Šlag umutiti sa mlekom. Pomešati obe smese i mutiti još malo.
Piškote umkati u mleko i ređati u posudu. Preko piškota rasporediti polovinu malina, zatim prekriti polovinom fila. Ponoviti postupak još jednom (piškote, maline, fil) Staviti u frižider da se stegne pre posluženja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus