Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite domaći sladoled u kesi za 10 minuta!

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovako sigurno niste spremali ledenu poslasticu - ukus i brzina prirpeme će vas oduševiti.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ovaj način pripreme sladoleda je posebno zanimljiv za decu, jer ih možete uključiti u proces pripreme domaćeg sladoleda.

Za njegovu pripremu biće potrebno:

  • 2 supene kašike šećera
  • šolja (200ml) mleka
  • 1/2 kafene kašičice ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje soli (može kamena)
  • led
  • kesa sa patent zatvaračem (4l)
  • kesa sa patent zatvaračem (2l)

Priprema:

Promešajte šećer, mleko i ekstrakt vanile. Stavite smesu u manju kesu, i uverite se da je dobro zatvorena.

Sada malo magije! So i led takođe promešajte i smestite u veću kesu.

Sada manju kesu sa smesom mleka i šećera smestite u veću, sa smesom leda i soli.

Dobro zatvorite i počnite da tresete oko 5-8 minuta. Vaš desert je gotov! Hladnom vodom isperite kesu sa gotovim sladoledom, da bi se isprali ostaci soli sa spoljne strane kese.

Otvorite kesu i uživajte u poslastici!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti