Zanimljiv način da napravite vašu omiljenu kremastu poslasticu.

Sastojci:

  • 3 šolje hladne slatke pavlake
  • 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 šolja izdrobljenog keksa
  • 1 šolja slatkog od trešanja

Priprema:

U većoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete šlag. Dodajte kondezovano mleko i vanilu i promešajte. Zatim dodajte izdrobljeni keks i opet promešajte. Prebacite polovinu smese u tepsiju veličine 23x13 cm. Sipajte pola šolje slatkog od trešanja, pa dodajte preostali šlag. Preko toga sipajte drugu polovinu slatkog od trešanja. Promešajte, ali lagano i po vrhu pospite mleveni keks. Pokrijte providnom folijom i zamrznite najmanje 8 sati.

Ostavite da omekša 10 minuta pre serviranja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs