Zanimljiv način da napravite vašu omiljenu kremastu poslasticu.
Sastojci:
- 3 šolje hladne slatke pavlake
- 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 šolja izdrobljenog keksa
- 1 šolja slatkog od trešanja
Priprema:
U većoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete šlag. Dodajte kondezovano mleko i vanilu i promešajte. Zatim dodajte izdrobljeni keks i opet promešajte. Prebacite polovinu smese u tepsiju veličine 23x13 cm. Sipajte pola šolje slatkog od trešanja, pa dodajte preostali šlag. Preko toga sipajte drugu polovinu slatkog od trešanja. Promešajte, ali lagano i po vrhu pospite mleveni keks. Pokrijte providnom folijom i zamrznite najmanje 8 sati.
Ostavite da omekša 10 minuta pre serviranja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus