Niko neće uspeti da odoli ovom receptu.
Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica otopljenog putera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašike ekstrakta badema
- 1/4 šolje šećera
- 1/2 kašike izrendane kore od limuna
- 1 1/2 šolja brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašiku praška za pecivo
Priprema:
U posudu sipajte mleko i jaje, pa umutite ručnom mutilicom. Dodajte puter, vanilu, badem, šećer i koru od limuna. Opet sve lepo umutite ručnom mutilicom. Zatim dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo. Umutite testo ručnom mutilicom. Zatim uzmite štapiće za ražnjiće i nabodite jagode na svaki. Lepo obložite jagodu testom i stavite u šerpu sa dosta ulja. Pržite kratko, izvadite i stavite na ubrus, pa sklonite sa ražnjića.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom