Niko neće uspeti da odoli ovom receptu.

Sastojci:

  • 1 šolja mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica otopljenog putera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1/2 kašike ekstrakta badema
  • 1/4 šolje šećera
  • 1/2 kašike izrendane kore od limuna
  • 1 1/2 šolja brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašiku praška za pecivo

Priprema: 

U posudu sipajte mleko i jaje, pa umutite ručnom mutilicom. Dodajte puter, vanilu, badem, šećer i koru od limuna. Opet sve lepo umutite ručnom mutilicom. Zatim dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo. Umutite testo ručnom mutilicom. Zatim uzmite štapiće za ražnjiće i nabodite jagode na svaki. Lepo obložite jagodu testom i stavite u šerpu sa dosta ulja. Pržite kratko, izvadite i stavite na ubrus, pa sklonite sa ražnjića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs