Toliko jednostavan i ukusan desert da ćete ga praviti stalno.
Sastojci:
- 300 g tamne čokolade
- 400 g kondezovanog mleka
Priprema:
Tepsiju dimenzija 13x18 cm nauljite, pa obložite pek papirom sa svih strana (i ivice) i opet nauljite. Čokoladu izlomite, a na niskoj temperaturi zagrejte kondezovano mleko (ne treba da vri). Zatim dodajte čokoladu i mešajte nekih 5 minuta dok se čokolada ne otopi. Sipajte čokoladu u tepsiju i lepo rasporedite. Malo i protresite da lepo legne u tepsiju. Stavite u zamrzivač na 2-4 sata ili preko noći. Kad bude gotov izvadite iz tepsije i uživajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus