Toliko jednostavan i ukusan desert da ćete ga praviti stalno.
Sastojci:
- 300 g tamne čokolade
- 400 g kondezovanog mleka
Priprema:
Tepsiju dimenzija 13x18 cm nauljite, pa obložite pek papirom sa svih strana (i ivice) i opet nauljite. Čokoladu izlomite, a na niskoj temperaturi zagrejte kondezovano mleko (ne treba da vri). Zatim dodajte čokoladu i mešajte nekih 5 minuta dok se čokolada ne otopi. Sipajte čokoladu u tepsiju i lepo rasporedite. Malo i protresite da lepo legne u tepsiju. Stavite u zamrzivač na 2-4 sata ili preko noći. Kad bude gotov izvadite iz tepsije i uživajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem