Iskoristite sezonu jagoda na pravi način.
Sastojci:
Za biskvit:
- 100 g crne čokolade
- 120 g putera
- 120 g brašna
- malo soli
- 7 jaja
- 150 g šećera
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 1 kesica želatina
- 80 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilinog šećera
- 250 grama seckanih jagoda
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Penasto umutiti puter s malo soli, dodati rastopljenu čokoladu i dobro promešati. Postepeno dodati žumanca. Belanca umutiti sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodati u puter i čokoladu. Sipati u pleh obložen papirom i peći 10 minuta. Pečen biskvit izručiti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotati.
2. Pavlaku umutiti sa vanilin šećerom i u nju dodati želatin napravljen po uputstvu sa kesice.
3. Rolat namazati sa filom, rasporediti komadiće jagoda i ponovo smotati. Hladiti oko 3 sata. Ukrasiti jagodama i ljuspama od čokolade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno