Kremasta poslastica koju morate probati.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 3 kašike skroba
- 200 g šećera
- 1 žumance
- 1 kašika putera
- 10 g vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
Još:
- čokolada iseckana
- jagode
Priprema: U šerpu sipajte mleko, dodajte skrob, šećer, žumance i mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte puter i vanilin šećer. Ostavite fil da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Zatim ga podelite na dva dela. U jedan deo dodajte slatku pavlaku i umutite, a u drugi deo istopljenu čokoladu i promešajte. Sipajte fil u čaše prvo beli, pa crni, ukrasite komadićima čokolade i jagoda.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus