Zasladite se savršenim desertom koji se topi u ustima.

Sastojci:

  • 70 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike vruće, jake kafe
  • 3 sveža jajeta
  • 85 g šećera
  • 350 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Čokoladu za kuvanje izdrobiti u sitne komade i staviti ih u vruću u jaku kafu, pa je pustiti da se otopi na pari, a zatim je malo ohladiti.

2. Jaja razdvojiti. Žumanca i 75 g šećera sipati u činiju i umutiti sa mikserom. 150 ml pavlake čvrsto umutiti. Zatim dodati u krem ohlađenu mešavinu čoklade i kafe i na kraju umešati šlag.

3. Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe. Masu sipati u činiju i hladiti je u frižideru oko 3 sata. Zatim iz musa uz pomoć 2 kašike vaditi nokle i po 2 stavljati na tanjiriće.

4. Ostatak pavlake čvrsto umutiti sa preostalim šećerom i time, sa strane ukrasiti desert.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs