Kada jednom napravite postaće vam omiljena poslastica.
Sastojci:
Baza:
- 125 g margarina
- 300 g plazma keksa
- malo soka od narandže
Fil od sira:
- 500 ml slatke pavlake
- 160 g šećera u prahu
- 150 g krem sira
- 2 kesice želatina
Preliv od malina:
- 800 g zamrznutih malina
- 2 kesice želatina
- 100 g šećera (nije obavezno)
Priprema:
Baza: Istopite margarin, dodajte mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok. Rukama umesite masu i rasporedite je u kalup ili okrugao pleh. Stavite u frižider da se stegne.
Fil od sira: Umutite slatku pavlaku sa šećerom i krem sirom. Rastopite želatin u 10 kašika hladne vode i kad se masa malo prohladi dodajte je u posudu sa krem sirom i slatkom pavlakom, i opet kratko umutite. Zatim stavite fil od sira preko baze i vratite u frižider da se stegne.
Preliv od malina: Sipajte maline u šerpu sa malo vode dok se ne otope, pa dodajte malo šećera ukoliko želite slađi preliv. Kad se voće ukuvalo ostavite da se ohladi. Razmutite želatin u 10 kašika hladne vode, rastopite na tihoj vatri i kad se masa malo prohladi dodajte je u preliv od malina. Tako dobijeni voćni preliv stavite preko fila od sira i vratite u frižider da se dobro stegne (min 2h). Za najbolji rezultat ostaviti preko noći.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.