Kada jednom napravite postaće vam omiljena poslastica.

Sastojci:

Baza:

  • 125 g margarina
  • 300 g plazma keksa
  • malo soka od narandže

Fil od sira:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 160 g šećera u prahu
  • 150 g krem sira
  • 2 kesice želatina

Preliv od malina:

  • 800 g zamrznutih malina
  • 2 kesice želatina
  • 100 g šećera (nije obavezno)

Priprema:

Baza: Istopite margarin, dodajte mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok. Rukama umesite masu i rasporedite je u kalup ili okrugao pleh. Stavite u frižider da se stegne.

Fil od sira: Umutite slatku pavlaku sa šećerom i krem sirom. Rastopite želatin u 10 kašika hladne vode i kad se masa malo prohladi dodajte je u posudu sa krem sirom i slatkom pavlakom, i opet kratko umutite. Zatim stavite fil od sira preko baze i vratite u frižider da se stegne.

Preliv od malina: Sipajte maline u šerpu sa malo vode dok se ne otope, pa dodajte malo šećera ukoliko želite slađi preliv. Kad se voće ukuvalo ostavite da se ohladi. Razmutite želatin u 10 kašika hladne vode, rastopite na tihoj vatri i kad se masa malo prohladi dodajte je u preliv od malina. Tako dobijeni voćni preliv stavite preko fila od sira i vratite u frižider da se dobro stegne (min 2h). Za najbolji rezultat ostaviti preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: recepti.com