Ove 'uštipke' sa jabukama služite tople. Umesto šećera u prahu možete da ih prelijte sa malo istopljene čokolade.
Sastojci:
- 1 šolja seckanih jabuka
- 1 šolja mleka
- 1 3/4 šolje brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 jaje
Priprema:
U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi sipajte mleko, a zatim dodajte umućeno jaje i sjedinite lepo. U smesu sa brašnom dodajte jabuke koje ste iseckali na kockice, pa dodajte mleko i jaje. Lepo sjedinite. Zatim u šerpu sipajte dosta ulja i kašikom sipajte smesu sa jabukama. Pržite 3-4 min. ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Ocedite ih na ubrusu. Na kraju ih pospite prah šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus