Ako ste ljubitelj šljiva onda obavezno napravite ovaj desert.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 400 g brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera
- limunova kora
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kg šljiva
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika ruma
Priprema:
Rastopite 50 g putera u tiganju i ubacite polutke šljiva, pa promešajte. Dodajte polovinu šećera (100 g), vanilin šećer, cimet i rum. Kratko prokuvajte, pa ostavite da se ohladi. Ostatak putera rukama umuljajte u brašno i dodajte preostali šećer. Zatim dodajte jaja i limunovu koru, pa umesite testo. Podelite testo na 2 dela i oklagijom razvije kore. Jednu koru stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180°C. Zatim izvadite, dodajte smesu sa šljivama i preko stavite drugu koru. Vratite u rernu da se zapeče.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus