Uživajte u neodoljivom ukusu ove poslastice.
Za ovu tortu ne moraju nužno da se koriste nutela i plazma, tortica će biti odlična i sa nekim drugim mlevenim keksom ili kremom
Filovi:
- 700ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 400g mlevene plazme
- 100g mlevenih pečenih lešnika (mogu i sirovi a mogu i orasi)
- 100g šećera
- 150g nutele (ili neki drugi čokoladni namaz koji volite)
- 100g putera sobne temperature
Ganaš:
- 100g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
Za fil:
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 600 g mlevene plazme
- 150 g mlevenih pečenih lešnika (mogu i sirovi)
- 150 g šećera
- 225 g nutele (ili neki drugi čokoladni namaz koji volite)
- 150 g putera sobne temperature
Za ganaš:
- 100 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
200 ml mleka pomešajte sa pudingom. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom, a kada provri, dodajte mu mleko sa pudingom i uz konstantno mešanje kuvajte puding dok se ne zgusne i provri ponovo. Najbolje je da mutite mikserom. Sklonite puding sa ringle, prekrijete ga providnom folijom i ostavite ga da se potpuno ohladi. U ohlađen puding dodajte puter koji ste prethodno umutili mikserom. Sve zajedno opet umutite da se lepo sjedini.
Fil podelite na 2 dela, u prvi deo stavite 370 g mlevene plazme, u drugi 230 g mlevene plazme, mlevene lešnike i nutelu. Oba fila umutite, pa ih rasporedite u kalupu. Prvo ide plazma fil, pa nutela fil.
Kada sve rasporedite, tortu stavite u frižider da se hladi. Za to vreme možete napraviti ganaš. U šerpici istopite čokoladu i slatku pavlaku. Mešajte konstantno dok ne nastane homogena smesa. Ganaš ne bi trebalo da ključa, dakle topite na ringli samo dok se ne istopi. Nakon toga ganaš rasporedite po filu, ukrasite po želji i vratite u frižider da se sve lepo stegne najmanje 2h.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom