Kada su ove vrućine prijaće vam kolač koji osvežava, a čija je priprema brza i ne zahteva rernu.
Sastojci:
- 300 g šlaga
- 350 ml hladnog mleka
- 200 ml kisele pavlake
- 150 g mlevene plazme
- 200-225 g plazma keksa
- 100 ml mleka za potapanje keksa
- 50 g čokolade po izboru
- 4-5 breskve (300 g)
Za dekoraciju:
- kakao
- keks
- rendana čokolada
Priprema:
Umutite šlag sa mlekom. Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i lepo promešajte, a zatim premažite preko plazme u plehu. Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenom plazmom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili sa nečime po vašoj želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus