Kada su ove vrućine prijaće vam kolač koji osvežava, a čija je priprema brza i ne zahteva rernu.

Sastojci:

  • 300 g šlaga
  • 350 ml hladnog mleka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 150 g mlevene plazme
  • 200-225 g plazma keksa
  • 100 ml mleka za potapanje keksa
  • 50 g čokolade po izboru
  • 4-5 breskve (300 g)

Za dekoraciju:

  • kakao
  • keks
  • rendana čokolada

Priprema:

Umutite šlag sa mlekom. Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i lepo promešajte,  a zatim premažite preko plazme u plehu. Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenom plazmom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili sa nečime po vašoj želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmolako