Pesak torta je savršenstvo plazme, kokosa i oraha.

Potrebni sastojci za kalup prečnika 24cm:

Za filove:

– 1 l mleka

– 130g šećera

– 4 pudinga od vanile

– 200g putera sobne temperature

– 120g prah šećera

– 150g mlevene plazme

– 130g kokosa

– 170g mlevenih oraha

Za ganaš:

– 60g mlečne čokolade

– 40g crne čokolade

– 100ml slatke pavlake

Postupak:

1. Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

2. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

3. U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv.

4. Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica.com