Jednostavna torta za koju vam nije potrebno puno sastojaka, a mandarine joj daju posebnu aromu.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 3 jajeta
  • 50 ml ulja
  • 180 g šećera
  • 16 g praška za pecivo
  • 10-15 mandarina

Za dekoraciju:

  • kriške pomorandži i mandarina
  • keks ili čokolada
Pravi desert za hladne zimske dane: Torta sa celim mandarinama koja se topi u ustima
Foto: Printscreen/YT torta-12

Priprema:

Penasto umutite šećer i jaja. Dodajte ulje i promešajte. Zatim iscedite sok od mandarine (100 ml). Prašak za pecivo pomešajte sa brašnom, pa dodajte u jaja. U testo izrendajte jednu koru mandarine. Sada dodajte sok od mandarine i opet promešajte. Kalup za tortu (20 cm) obložite pek papirom. Po njemu pospite 1 kašičicu šećera, pa ređajte cele mandarine. Preko sipajte testo. Pecite na 180°C nekih 40 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs