Ako ste ljubitelj slatkog isprobajte ovaj recept. Interesantni sastojci su ono što ovu pitu čine neodoljivom.
Sastojci:
Za testo:
- 1 pakovanje keksa (ptit ber)
- 6 kašika istopljenog putera
- 1/3 šolje šećera
- so
Za fil:
- 3 šolje mleka
- 4 žumanca
- 3/4 šolje šećera
- 1/3 šolje kukuruznog skroba
- 1 1/2 kašičica cimet
- 1/3 kašičice kajenske paprike u prahu
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslaca
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g čokolade
Za preliv:
- par komada maršmeloa
- 1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i malo nauljite tepsiju za pitu.
Napravite testo: U blenderu usitnite keks. Prebacite u srednju posudu, a zatim dodajte rastopljeni puter, šećer i prstohvat soli i mešajte dok se ne sjedine. Čvrsto pritisnite dobijenu smesu u pripremljenu posudu za pitu. Pecite dok kora ne postane blago zlatna, 8 do 10 minuta. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
Napravite fil: U srednjoj posudi umutite mleko i žumanca sve dok se potpuno ne sjedine. U malu šerpu sipajte šećer, kukuruzni skrob, cimet, kajensku papriku i so i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte smesu sa mlekom i ponovo mešajte da ne ostanu grudice. Neka smesa proključa, a zatim smanjite temperaturu i pustite da se krčka 1 minut. Sklonite sa vatre i dodajte puter, vanilu i čokoladu dok se potpuno ne otope. Čokoladnu smesu sipajte u preko testa i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata.
Za preliv: Istopite maršmelou i pomešajte sa slatkom pavlakom, pa prelijte pitu.
Ukrasite rendanom čokoladom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.