Kombinacijom maka i jabuka dobićete neverovatan kolač, pogotovo kada ga prelijte čokoladom. Isprobajte recept za desert koji se brzo priprema.
Mera je čaša od 2 dcl.
Sastojci:
- 2 čaše jogurta (gusti)
- 1 čaša šećera
- 2 vanilin šećera(2x10g)
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1 prašak za pecivo (10g)
- 1 čaša maka (100g)
- 1/2 čaše ulja
- 2 jabuke srednje veličine(400g)
Za glazuru:
- 150 g bele čokolade za kuvanje (ko ne voli belu može i crna čokolada)
- 60ml mleka
Priprema:
Pomešajte jogurt, vanilin šećer i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Promešajte. Dodajte mak i ulje. Lepo sjedinite smesu. Jabuke očistite i izrendajte. Zatim u smesu dodajte i jabuke, pa opet dobro sjedinite.
Pleh veličine 35x22 cm nailjite i sipajte brašno. Zatim izlijte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta (gotov je kad se odvoji od pleha).
Glazura: Pomešajte mleko i čokoladu i otopite na tihoj vatri. Neka se kolač ohladi 10 minuta, pa polako prelijte čokoladom. Lepo rasporedite čokoladu i ostavite da se ohladi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem