Kombinacijom maka i jabuka dobićete neverovatan kolač, pogotovo kada ga prelijte čokoladom. Isprobajte recept za desert koji se brzo priprema.

Mera je čaša od 2 dcl.

Sastojci:

  • 2 čaše jogurta (gusti)
  • 1 čaša šećera
  • 2 vanilin šećera(2x10g)
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo (10g)
  • 1 čaša maka (100g)
  • 1/2 čaše ulja
  • 2 jabuke srednje veličine(400g)

Za glazuru:

  • 150 g bele čokolade za kuvanje (ko ne voli belu može i crna čokolada)
  • 60ml mleka

Priprema:

Pomešajte jogurt, vanilin šećer i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. Promešajte. Dodajte mak i ulje. Lepo sjedinite smesu. Jabuke očistite i izrendajte. Zatim u smesu dodajte i jabuke, pa opet dobro sjedinite.

Pleh veličine 35x22 cm nailjite i sipajte brašno. Zatim izlijte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 35-40 minuta (gotov je kad se odvoji od pleha).

Glazura: Pomešajte mleko i čokoladu i otopite na tihoj vatri. Neka se kolač ohladi 10 minuta, pa polako prelijte čokoladom. Lepo rasporedite čokoladu i ostavite da se ohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajmolako