Za pripremu i pečenje ove kore vam treba svega 20 minuta, a fil se pravi za 5 minuta. Tako da ako vam se prijelo nešto slatko, obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 100 g brašna
- 80 g šećera
- 3 jajeta
- 400 g šlaga
- 300 g kondezovanog mleka
Priprema:
Umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Sipajte u kalup prečnika 20 cm, koji ste obložili pek papirom po dnu i malo pobrašnili ivice. Pecite na 200°C 15-20 minuta.
Dobijenu koru presecite na pola. Umutite šlag, pa dodajte kondezovano mleko. Još malo mutite.
Na veći tanjir stavite kalup u kojem ste pekli koru (bez dna), pa zatim sipajte smesu sa šlagom i kondezovanim mlekom. Lepo rasporedite pa stavite preko drugi deo kore.
Pokrijte providnom folijom i ostavite par minuta na sobnoj temperaturi. Pospite šećerom u prahu i gotova je.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus