Za pripremu i pečenje ove kore vam treba svega 20 minuta, a fil se pravi za 5 minuta. Tako da ako vam se prijelo nešto slatko, obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

  • 100 g brašna
  • 80 g šećera
  • 3 jajeta
  • 400 g šlaga
  • 300 g kondezovanog mleka

Priprema: 

Umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Sipajte u kalup prečnika 20 cm, koji ste obložili pek papirom po dnu i malo pobrašnili ivice. Pecite na 200°C 15-20 minuta.

Dobijenu koru presecite na pola. Umutite šlag, pa dodajte kondezovano mleko. Još malo mutite.

Jaja, brašno i šećer + 2 posebna sastojka daće najfiniju poslasticu punu prelepog fila koja je spremna za 15 minuta
Printscreen/YT kremasti-desert

Na veći tanjir stavite kalup u kojem ste pekli koru (bez dna), pa zatim sipajte smesu sa šlagom i kondezovanim mlekom. Lepo rasporedite pa stavite preko drugi deo kore.

Pokrijte providnom folijom i ostavite par minuta na sobnoj temperaturi. Pospite šećerom u prahu i gotova je.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs