Pravi desert za hladne dane.
Sastojci za koru:
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- Šolja belog brašna
- Šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 6 kašika ulja
Sastojci za fil:
- 300 g bundeve
- Šolja griza
Priprema:
Sve sastojke umutiti, pa polovinu smese ulijte na podmazan pleh. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 5 minuta, a nakon toga izvadite pleh iz rerne, prelijte filom od bundeve, pa preko fila i ostatkom smese za koru.
Vratite pleh u rernu i pecite još oko 25-30 minuta na 180 stepeni.
Priprema fila:
U blender ubacite sitno seckane kocke bundeve, šolju griza i šećer, ukoliko želite, i dobro izmiksajte.
Ukoliko volite kolače koji se jednostavno pripremaju, ovaj je baš za vas.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stil.kurir.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno