Malo drugačija verzija čizkejka ali možda i ukusnija.

Sastojci:

  • 180 gr keksa od graham brašna
  • 110 gr putera i još dve kašike
  • 1,5 kesica želatina u granulama
  • 1 šolja umućene banane
  • 1/3 šolje soka od pomorandže
  • 300 gr krem-sira
  • ½ šolje šećera
  • 3 žumanca
  • 1 šolja slatke pavlake

Priprema:

Sameljite keks od graham brašna i pomešajte ga sa istopljenim puterom. Pleh postavite papirom za pečenje i na to izlijte smesu, oblikujte je tako da ima stranice i stavite je u frižider da se hladi.

Stavite 1/3 šolje vode u malu posudu i u nju stavite želatin na 5 minuta. Šerpicu stavite da se greje na srednju temperaturu i u nju stavite banane i sok od pomorandže. Kuvajte dok se banane ne skuvaju, a to je oko 5-8 minuta, a zatim sklonite sa strane da se hladi.

Krem-sir, žumanca i šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok smesa ne bude glatka. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Sve to stavite sa strane.

Želatin sipajte u toplu, ali ne vrelu bananu i mešajte dok se ne sjedin. U tu polako, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje dodajte smesu sa krem-sirom, a potom dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte dok se potpuno ne sjedine.

Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite da se ohladi i to najmanje dva sata, a najbolje preko noći.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs