Malo drugačija verzija čizkejka ali možda i ukusnija.
Sastojci:
- 180 gr keksa od graham brašna
- 110 gr putera i još dve kašike
- 1,5 kesica želatina u granulama
- 1 šolja umućene banane
- 1/3 šolje soka od pomorandže
- 300 gr krem-sira
- ½ šolje šećera
- 3 žumanca
- 1 šolja slatke pavlake
Priprema:
Sameljite keks od graham brašna i pomešajte ga sa istopljenim puterom. Pleh postavite papirom za pečenje i na to izlijte smesu, oblikujte je tako da ima stranice i stavite je u frižider da se hladi.
Stavite 1/3 šolje vode u malu posudu i u nju stavite želatin na 5 minuta. Šerpicu stavite da se greje na srednju temperaturu i u nju stavite banane i sok od pomorandže. Kuvajte dok se banane ne skuvaju, a to je oko 5-8 minuta, a zatim sklonite sa strane da se hladi.
Krem-sir, žumanca i šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok smesa ne bude glatka. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Sve to stavite sa strane.
Želatin sipajte u toplu, ali ne vrelu bananu i mešajte dok se ne sjedin. U tu polako, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje dodajte smesu sa krem-sirom, a potom dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte dok se potpuno ne sjedine.
Pripremljenu smesu sipajte u kalup i stavite da se ohladi i to najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem