Napravite nešto jako romantično i prijatno iznenadite svoju voljenu osobu. Čokoladna srca, zaista izgledaju prekrasno i jako su dekorativna, a tek čokolada koja ide preko njih, naprosto nas izluđuje i tera da ih malo gricnemo i probamo.

Sastojci:

Za testo:

  • 170 g margarina
  • 200 g brašna
  • 45 g kakao
  • 230 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 1 kašika mleka
  • malo smeđeg šećera

Za fil: 

  • 120 g čokolade za kuvanje
  • 1 dcl slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • po želji šećera u prahu

Priprema: Za testo: Sve sastojke umesite u glatko testo, uvijte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru.

Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tanko testo, 2 mm debljine, vadite kalupom srca. Ređajte u tepsiju obloženu pek papirom, pospite obojenim šećerom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta.

Za fil: Čokoladu i slatku pavlaku zagrejte na pari ili u mikrotalasnoj, dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Prelijte srca.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zanimljivostibalkana.com