Napravite nešto jako romantično i prijatno iznenadite svoju voljenu osobu. Čokoladna srca, zaista izgledaju prekrasno i jako su dekorativna, a tek čokolada koja ide preko njih, naprosto nas izluđuje i tera da ih malo gricnemo i probamo.
Sastojci:
Za testo:
- 170 g margarina
- 200 g brašna
- 45 g kakao
- 230 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 1 kašika mleka
- malo smeđeg šećera
Za fil:
- 120 g čokolade za kuvanje
- 1 dcl slatke pavlake
Za dekoraciju:
- po želji šećera u prahu
Priprema: Za testo: Sve sastojke umesite u glatko testo, uvijte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru.
Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tanko testo, 2 mm debljine, vadite kalupom srca. Ređajte u tepsiju obloženu pek papirom, pospite obojenim šećerom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta.
Za fil: Čokoladu i slatku pavlaku zagrejte na pari ili u mikrotalasnoj, dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Prelijte srca.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.