Prazničnu euforiju upotpuniće ovaj ukusan kolač. Možete ga poslužiti sa čajem.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 3 jajeta
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 1 pomorandža
- 2 kašičice praška za pecivo
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
Koru od pomorandže izrendajte, a nju iscedite. Puter sobne temperature pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa umutite. Dodajte jaja, pa nastavite da mutite. Zatim dodajte koru i sok od pomorandže. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u prvu smesu i umutite testo.
Tepsiju premažite puterom i pospite brašnom. Sipajte testo i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus