Prazničnu euforiju upotpuniće ovaj ukusan kolač. Možete ga poslužiti sa čajem.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 3 jajeta
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 1 pomorandža
- 2 kašičice praška za pecivo
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
Koru od pomorandže izrendajte, a nju iscedite. Puter sobne temperature pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa umutite. Dodajte jaja, pa nastavite da mutite. Zatim dodajte koru i sok od pomorandže. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u prvu smesu i umutite testo.
Tepsiju premažite puterom i pospite brašnom. Sipajte testo i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta. Pospite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem