Ako želite da se zasladite posle ručka, isprobajte ovaj osvežavajući kolač koji se lako prirpema.
Sastojci:
- 6 jaja
- 180 šećera
- 2 kašike vode
- 180 g margarina
- 180 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 750 ml mleka
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa šećerom i vodom. Kada dobro umutite dodajte vanilin šečer. Smesa treba da bude beličasta. Sve vreme mutite, pa dodajte istopljen i ohlađen margarnin. Zatim dodajte prosejano brašno. Naravno kada brašno dodajete smanjite brzinu miksera. Posolite i sjedinite smesu. Postepeno sipajte mleko. Naravno sve vreme mutite.
Posebno umutite belanca u čvrst šne. Dodajte šne u žumanca i lagano sjedinite.
Pleh dimenzija 30x20 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 50 minuta.
Gotov kolač ohladite, secite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Savet: Pametan kolač je zbog toga što se prilikom pečenja smesa odvoji u tri sloja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem