Zasladite se posle ručka ukusnim čokoladnim kolačem.

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 40 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 banana
  • 1 jaje
  • 120 ml vruće vode
  • 60 ml mleka
  • 60 ml ulja

Za glazuru:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade
  • 10 g putera

Priprema:

Pomešajte šećer i vanilin šećer, prosejano brašno, prosejani kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Lepo promešajte.  Bananu izgnječite viljuškom i ostavite sa strane.

Umutite jaje i dodajte bananu i opet malo umutite. Zatim dodajte mleko, vodu i ulje. Mutite dok se sastojci ne sjedinte. Ovu smesu dodajte u brašno i sjedinite.

Pleh dimenzija 30x20 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 35-40 minuta.

Pomešajte čokoladu i puter, pa prelijte zagrejanom slatkom pavlakom. Mešajte dok se sastojci ne otope. Glazuru sipajte preko kolača i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider da se dobro ohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: recepti.com