Prave se od par sastojaka i ne zahtevaju ni kuvanje ni pečenje.

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog Oreo keksa
  • 2 kašike šećera u prahu ili po ukusu, keks je već sladak pa to možete sami da procenite da li je potrebno još ili ne
  • 150 gr krem sira ( neslani )
  • 200 gr bele čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Krem sir umutiti žicom sa šećerom u prahu, pa dodati 280 gr mlevenog Oreo keksa i sve mešati, a kasnije i rukom umesiti.

Masa će biti zrnasta, ali kako budete mesili sve će se oblikovati i spojiti u jednu kuglu.

Ukoliko koristite Oreo keksiće, treba vam dva pakovanja. Otvorite svaki keksić pa skinite punjenje. Keksiće sameljite. 100 gr krem sira pomešajte sa punjenjem, šećer u prahu onda nije potreban, pa dodate mleveni oreo keks i sve umesite.

Oblikujte kuglice, težine izmedju 15 i 20 grama.

Ostavite u frižider da se stegnu.

Čokoladu usitnite, mnogo lakše će se tako otpiti. Stavite u jednu užu posudu, ja sam koristila šolju i na baš laganoj vatri, odmah pored odmrzavanja na mikrotalasnoj otapajte.

Otapajte minut pa proverite, promešajte šetapićem za ražnjiće ili viljuškom, vratite u mikrotalasnu dok se čokolada potpuno ne otopi.

U otopljenu čokoladu dodati ulje i promešati da se sjedine.

Najsigurnije otapanje čokolade je na tihoj vatri, da ne bi gorela ili bela čokolada u ovom slučaju se zgrudvala. kada je temperatura prejaka stvore se grudvice, odvoji se mleko u prahu koje je koristeno od masnoće i ne dobijemo ništa na kraju.

Ohladjene kuglice umačite u belu čokoladu, stavite na rešetku ili papir za pečenje i odmah pospite sa malo mlevenog Oreo keksa (onih 20 gr što smo ostavili ).

Čim se čokolada stegne spremne su za služenje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: domaćirecepti