Nema brže poslastice koja je ovoliko ukusna.
Sastojci:
- 500 ml piva
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 2 čaše mlevenih oraha
- 4 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za premazivanje:
- 10 kašika džema po želji
- 50 g mlevenih oraha
Priprema:
Pivo i šećer sipati u posudu i mešati dok se šećer ne otopi, zatim dodati ulje, mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i sipati u podmazan pleh.
Ostaviti da odstoji 20 minuta, a zatim peći 30 minuta na 200 stepeni. Pečen kolač premazati džemom (odmah nakon vađenja iz rerne) i posuti mlevenim orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus