Sočan i jeftin kolač bez jaja koji ćete napraviti jako brzo. Rerna vam se još neće ni zagrejati, a vi ćete biti gotovi.
- 2 šolje šećera
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaoa
- 2 šolje jogurta
- 1 šolja ulja
- 2 kašike pekmeza po izboru
- 2 kašike mlevenih oraha, lešnika, badema – može i ne mora, ali sa je ukus lepši
Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje.
Pomešati šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa malo promešati. Dodati jogurt i ulje pa sve dobro sjediniti.
Na kraju dodati pekmez i mlevene orahe, na primer i sve opet sve izmešati.
Pleh 33 x 23 ili sličnih dimenzija obložiti papirom za pečenje, pa istresti celu smesu, poravnati i staviti da se peče oko 40 minuta, zavisno od rerne, može malo da odstupa. Najbolje da testirate čačkalicom. Kolač je mekan na dodir, pa može da deluje da nije pečen.
Ohladiti i poslužiti.
Kolač možete na kraju preliti sa crnom ili belom čokoladom, a može se i posuti šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus