Ovaj kolač divno ide uz kafu ili čaj, sočan je i mrvičast!
Korica:
- 350g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 6 kašika ulja
- 4 kašika mleka
- 50g šećera
- 250g krem sira
Fil:
- 1-1,5 kg voća, ja sam koristila višnje, ukoliko su smrznute treba da se otope, isto važi i za drugo voće npr. jagode, maline, šljive...)
- 1 vanilin šećer
- oko 100g mlevenih badema ili lešnika
Mrvice:
- 200g brašna
- 50g mlevenih badema ili lešnika
- 200g šećera
- 150g omekšalog putera
Priprema:
1. Za koricu pomešati brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko i šećer i umesiti rukama. Postepeno dodavati krem sir i po potrebi mleko. Mesiti dok ne nastane mekano testo.
2. Testo sada rasporediti na dno obloženog pleha dimenzija 37x30cm. Možete i prvo da ga razvučete na brašno posutom podlogom ali ja to radim direktno u plehu.
3. Na testu rasporedim višnje i pospem preko vanilin šećer i mlevene bademe.
4. Za mrvice pomešam sve sastojke rukom i mesim dok ne nastanu mrvice. Njih pospem preko višanja i pečem kolač 35 min na 180 stepeni.
5. Kolač pre serviranja treba skorz da se ohladi jer se tako mnogo lakše seče.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem