Ovaj kolač divno ide uz kafu ili čaj, sočan je i mrvičast!
Korica:
- 350g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 6 kašika ulja
- 4 kašika mleka
- 50g šećera
- 250g krem sira
Fil:
- 1-1,5 kg voća, ja sam koristila višnje, ukoliko su smrznute treba da se otope, isto važi i za drugo voće npr. jagode, maline, šljive...)
- 1 vanilin šećer
- oko 100g mlevenih badema ili lešnika
Mrvice:
- 200g brašna
- 50g mlevenih badema ili lešnika
- 200g šećera
- 150g omekšalog putera
Priprema:
1. Za koricu pomešati brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko i šećer i umesiti rukama. Postepeno dodavati krem sir i po potrebi mleko. Mesiti dok ne nastane mekano testo.
2. Testo sada rasporediti na dno obloženog pleha dimenzija 37x30cm. Možete i prvo da ga razvučete na brašno posutom podlogom ali ja to radim direktno u plehu.
3. Na testu rasporedim višnje i pospem preko vanilin šećer i mlevene bademe.
4. Za mrvice pomešam sve sastojke rukom i mesim dok ne nastanu mrvice. Njih pospem preko višanja i pečem kolač 35 min na 180 stepeni.
5. Kolač pre serviranja treba skorz da se ohladi jer se tako mnogo lakše seče.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus