Ovaj kolač divno ide uz kafu ili čaj, sočan je i mrvičast!

Korica:

  • 350g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 6 kašika ulja
  • 4 kašika mleka
  • 50g šećera
  • 250g krem sira

Fil:

  • 1-1,5 kg voća, ja sam koristila višnje, ukoliko su smrznute treba da se otope, isto važi i za drugo voće npr. jagode, maline, šljive...)
  • 1 vanilin šećer
  • oko 100g mlevenih badema ili lešnika

Mrvice:

  • 200g brašna
  • 50g mlevenih badema ili lešnika
  • 200g šećera
  • 150g omekšalog putera

Priprema:

1. Za koricu pomešati brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko i šećer i umesiti rukama. Postepeno dodavati krem sir i po potrebi mleko. Mesiti dok ne nastane mekano testo.

2. Testo sada rasporediti na dno obloženog pleha dimenzija 37x30cm. Možete i prvo da ga razvučete na brašno posutom podlogom ali ja to radim direktno u plehu.

3. Na testu rasporedim višnje i pospem preko vanilin šećer i mlevene bademe.

4. Za mrvice pomešam sve sastojke rukom i mesim dok ne nastanu mrvice. Njih pospem preko višanja i pečem kolač 35 min na 180 stepeni.

5. Kolač pre serviranja treba skorz da se ohladi jer se tako mnogo lakše seče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatka domaćica