Torta koja osvežava.
Sastojci
Testo:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g margarina ili putera
- 1 jaje
Fil:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g milerama
I još:
- voće po želji
- 1 preliv za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
Priprema:
1. U posudu stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšali margarin ili puter i jaje, pa sve zajedno umestite. Nije potrebno stavljati u frižider.
2. Testo razvaljajte na masnom papiru.
3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite testo, a ako i pukne negde lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odstranite.
4. Puding i šećer umutite sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva.
5. U provrelo mleko ulijte pripremljen puding i kuvajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sedinite.
7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa testom.
8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće po želji.
9. Stavite sve zajedno da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni 70 minuta.
10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa pripremite preliv kako je opisano na poleđini kesice i odmah ga možete preliti preko torte, pa staviti u frižider.
11. Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa nekom većom špahtlom ili nečim drugim šta imate da zahvati što više dno torte. Samo polako i neće pucati.
Prijatno!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem