Torta koja osvežava.

Sastojci

Testo:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g margarina ili putera
  • 1 jaje

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

I još:

  • voće po želji
  • 1 preliv za tortu
  • malo šlaga za dekoraciju

Priprema:

1. U posudu stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšali margarin ili puter i jaje, pa sve zajedno umestite. Nije potrebno stavljati u frižider.

2. Testo razvaljajte na masnom papiru.

3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite testo, a ako i pukne negde lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odstranite.

4. Puding i šećer umutite sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva.

5. U provrelo mleko ulijte pripremljen puding i kuvajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.

6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sedinite.

7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa testom.

8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće po želji.

9. Stavite sve zajedno da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni 70 minuta.

10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa pripremite preliv kako je opisano na poleđini kesice i odmah ga možete preliti preko torte, pa staviti u frižider.

11. Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa nekom većom špahtlom ili nečim drugim šta imate da zahvati što više dno torte. Samo polako i neće pucati.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stil