Za ovaj recept za vam je potrebno smrznuto testo i voće i vaša večera je gotova.

Sastojci:

  • 150 g krem sira
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica korice limuna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 400 g lisnatog testa
  • 200 g bobičastog voća
  • 1 veliko jaje
  • šećer u prahu

Priprema:

Umutite krem sir sa šećerom, limunovim sokom, rendanom koricom limuna i ekstraktom vanile. Razvaljajte gotovo lisnato testo, pa čašom ili kalupom isecite krugove. Prebacite testo na pleh obložen pek papirom i pazite da razmak bude minimalno 5 cm. Sredinu izbodite viljuškom, a ivice lagano zadebljajte prstima. Premažite krem sirom, pa posložite odleđeno i oceđeno voće. Jaje umutite sa kašikom vode i premažite sve ivice, pa pospite sa malo šećera. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr