Za ovaj recept za vam je potrebno smrznuto testo i voće i vaša večera je gotova.
Sastojci:
- 150 g krem sira
- 2 kašike šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica korice limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g lisnatog testa
- 200 g bobičastog voća
- 1 veliko jaje
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite krem sir sa šećerom, limunovim sokom, rendanom koricom limuna i ekstraktom vanile. Razvaljajte gotovo lisnato testo, pa čašom ili kalupom isecite krugove. Prebacite testo na pleh obložen pek papirom i pazite da razmak bude minimalno 5 cm. Sredinu izbodite viljuškom, a ivice lagano zadebljajte prstima. Premažite krem sirom, pa posložite odleđeno i oceđeno voće. Jaje umutite sa kašikom vode i premažite sve ivice, pa pospite sa malo šećera. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus