Za pripremu ove savršene poslastice potrebno je izdvojiti nekih dva sata i uživati u spremanju iste.
Sastojci:
- 10 belanaca
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 400 g šećera
Sastojci za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
- 2 kesice šlaga
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 10 čokoladnih bananica
- 3 kašike brašna
- 100 g čokolade za kuvanje
- još jedna kesica šlaga na kraju
Priprema:
Najpre za koru umutite 250 g šećera sa 10 belanaca i dodajte sirće. Mutite mikserom sve dok ne dobijemo čvrsti sneg, pa sipajte u pleh. Pleh obavezno pre toga nauljite i pobrašnjavite kako se ne bi kora zalepila. Smesa se sada treba osušiti u rerni na 150 stepeni, nekih 45 minuta.
Dok se kora suši, vi pravite fil tako što ćete umutite žumanca sa mlekom, a dodajte brašno i 150 g šećera. Pomešajte kako bi se fino sjedinilo i kuvajte na pari dok ne dobijete gustu smesu. Smesu sklonite sa šporeta i dodajte margarin koji ste prethodno umutili, kao i šlag.
Šlag i margarin mutimo odvojeno. Dobijeni fil podelite na dva jednaka dela. U prvi deo fila stavite otopljenu čokoladu za kuvanje, a u drugi sitno iseckane bananice.
Na gotovu koru stavljajte prvo tamni deo, pa žuti i na kraju prekrijemo sve šlagom umućenim po uputstvu sa pakovanja.
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu