Za pripremu ove savršene poslastice potrebno je izdvojiti nekih dva sata i uživati u spremanju iste.
Sastojci:
- 10 belanaca
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 400 g šećera
Sastojci za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
- 2 kesice šlaga
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 10 čokoladnih bananica
- 3 kašike brašna
- 100 g čokolade za kuvanje
- još jedna kesica šlaga na kraju
Priprema:
Najpre za koru umutite 250 g šećera sa 10 belanaca i dodajte sirće. Mutite mikserom sve dok ne dobijemo čvrsti sneg, pa sipajte u pleh. Pleh obavezno pre toga nauljite i pobrašnjavite kako se ne bi kora zalepila. Smesa se sada treba osušiti u rerni na 150 stepeni, nekih 45 minuta.
Dok se kora suši, vi pravite fil tako što ćete umutite žumanca sa mlekom, a dodajte brašno i 150 g šećera. Pomešajte kako bi se fino sjedinilo i kuvajte na pari dok ne dobijete gustu smesu. Smesu sklonite sa šporeta i dodajte margarin koji ste prethodno umutili, kao i šlag.
Šlag i margarin mutimo odvojeno. Dobijeni fil podelite na dva jednaka dela. U prvi deo fila stavite otopljenu čokoladu za kuvanje, a u drugi sitno iseckane bananice.
Na gotovu koru stavljajte prvo tamni deo, pa žuti i na kraju prekrijemo sve šlagom umućenim po uputstvu sa pakovanja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus