Za pripremu ove savršene poslastice potrebno je izdvojiti nekih dva sata i uživati u spremanju iste.

Sastojci:

  • 10 belanaca
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 400 g šećera

Sastojci za fil:

  • 500 ml mleka
  • 250 g margarina
  • 2 kesice šlaga
  • 150 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 10 čokoladnih bananica
  • 3 kašike brašna
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • još jedna kesica šlaga na kraju

Priprema:

Najpre za koru umutite 250 g šećera sa 10 belanaca i dodajte sirće. Mutite mikserom sve dok ne dobijemo čvrsti sneg, pa sipajte u pleh. Pleh obavezno pre toga nauljite i pobrašnjavite kako se ne bi kora zalepila. Smesa se sada treba osušiti u rerni na 150 stepeni, nekih 45 minuta.

Dok se kora suši, vi pravite fil tako što ćete umutite žumanca sa mlekom, a dodajte brašno i 150 g šećera. Pomešajte kako bi se fino sjedinilo i kuvajte na pari dok ne dobijete gustu smesu. Smesu sklonite sa šporeta i dodajte margarin koji ste prethodno umutili, kao i šlag.

Šlag i margarin mutimo odvojeno. Dobijeni fil podelite na dva jednaka dela. U prvi deo fila stavite otopljenu čokoladu za kuvanje, a u drugi sitno iseckane bananice.

Na gotovu koru stavljajte prvo tamni deo, pa žuti i na kraju prekrijemo sve šlagom umućenim po uputstvu sa pakovanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Receptizasvakog.com