Obradujte sebe i ukućane za vikend ovim divinim desertom.

Korica:

  • 250g Pionir mlevenog keksa
  • 100g mlevenih pečenih lešnika
  • 2 kašike prah šećera
  • 125g putera
  • 150ml mleka

Fil:

  • 500g maskarpone sira
  • 50g prah šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 250ml slatke pavlake
  • 2 kesice kremfixa

Karamel preliv:

  • 200g Pionir karamela lešnik bombona
  • 50ml slatke pavlake
  • komadići lešnika za dekoraciju

Priprema:

Za koricu pomešati sve sastojke, utisnuti u kalup prečnika 20-24cm i staviti u frižider.

Za fil mikserom kratko umutim maskarpone sir, šećer u prahu i vanilu.

U drugoj posudi umutim slatku pavlaku sa kremfixom da bude polovično umućeno otprilike pa to dodam u maskarpone i sve zajedno lepo umutim. Fil rasporedim po korici, vratim u frižider i prelazim na preliv. Torta treba ovako da se hladi najmanje 3h, ja uvek ostavim preko noći.

Za preliv, istopiti karamel bombone, ja sam u mikro, može i na šporetu, kako ko voli. Nakon što su se karamele potpuno otopile, dodati slatku pavlaku, grejati još par sekundi, pa mešati dok se ne sjedini. Taj preliv sada mora u potpunosti da se ohladi na sobnoj temperaturi (isto je najbolje preko noći), tek onda ga možete preliti preko torte ili parčeta i karamela će ostati tečna a torta predivna i preukusna. Tako da, na kraju lepo izvadite tortu iz kalupa, možete iseći već i na parčiće ako želite i samo prelijete i ukrasite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica