Sočna, ukusna, tražiće se parče više.

Za koricu (x2):

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 rebro čokolade
  • 1 kašika ulja

Beli krem:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 3 vanile secera
  • 250 g margarina
  • 200 g prah šećera

Crni krem:

  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 4 rebra čokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g prah šećera
  • 300 g mlevenih oraha

I još:

  • 450 g jaffa keksa
  • 300 g šlaga

Priprema:

Dve korice ispecite na pek papiru u plehu na 200 stepeni od umućenog belanca i šećera kojima ste dodali jedno po jedno žumance pa špatulom dodali i promešali mleveni orah, brašno, i rendanu čokoladu.

Za beli krem ukuvajte kašicu od mleka i šećera kome dodate navedenu količinu brašna dok je još mlako da se ne zgruša. Ohladite pa dodajte umućenom margarinu sa prah šećerom. Dobro umutite.

Za crni krem ukuvajte vodu sa šećerom i dodajte čokoladu pa mlevene orahe. Posebno umutite margarin i šećer, spojite sa orasima i dobro sjednite.

Filujte korica - crni krem - jafa keks - beli krem - korica - crni krem...Ukrasite šlagom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Jelena Racković