Sočna, ukusna, tražiće se parče više.
Za koricu (x2):
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 1 rebro čokolade
- 1 kašika ulja
Beli krem:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 3 vanile secera
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
Crni krem:
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 4 rebra čokolade
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 300 g mlevenih oraha
I još:
- 450 g jaffa keksa
- 300 g šlaga
Priprema:
Dve korice ispecite na pek papiru u plehu na 200 stepeni od umućenog belanca i šećera kojima ste dodali jedno po jedno žumance pa špatulom dodali i promešali mleveni orah, brašno, i rendanu čokoladu.
Za beli krem ukuvajte kašicu od mleka i šećera kome dodate navedenu količinu brašna dok je još mlako da se ne zgruša. Ohladite pa dodajte umućenom margarinu sa prah šećerom. Dobro umutite.
Za crni krem ukuvajte vodu sa šećerom i dodajte čokoladu pa mlevene orahe. Posebno umutite margarin i šećer, spojite sa orasima i dobro sjednite.
Filujte korica - crni krem - jafa keks - beli krem - korica - crni krem...Ukrasite šlagom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus