Sočna, ukusna, tražiće se parče više.
Za koricu (x2):
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- 1 rebro čokolade
- 1 kašika ulja
Beli krem:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 3 vanile secera
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
Crni krem:
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 4 rebra čokolade
- 250 g margarina
- 200 g prah šećera
- 300 g mlevenih oraha
I još:
- 450 g jaffa keksa
- 300 g šlaga
Priprema:
Dve korice ispecite na pek papiru u plehu na 200 stepeni od umućenog belanca i šećera kojima ste dodali jedno po jedno žumance pa špatulom dodali i promešali mleveni orah, brašno, i rendanu čokoladu.
Za beli krem ukuvajte kašicu od mleka i šećera kome dodate navedenu količinu brašna dok je još mlako da se ne zgruša. Ohladite pa dodajte umućenom margarinu sa prah šećerom. Dobro umutite.
Za crni krem ukuvajte vodu sa šećerom i dodajte čokoladu pa mlevene orahe. Posebno umutite margarin i šećer, spojite sa orasima i dobro sjednite.
Filujte korica - crni krem - jafa keks - beli krem - korica - crni krem...Ukrasite šlagom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem