I dekorativno i ukusno.
Donji sloj ili keks sloj:
300 g mlevenog plazma keksa i 80 g maslaca. Otopiti maslac, dodati mlevenom keksu i dobro izmešati, da u dodir dodje sav krks sa maslacem i postane vlažan. Kašikom spustiti (punu kašiku) na dno čaše ovu masu, malo rasporediti.
Vanila sloj:
Mutite puding od vanile koji se samo umuti i dodajete 200 ml umućene slatke pavlake ili kuvate puding u 300 ml mleka, čekate da se ohladi pa u njega umiksirate 100 g maslaca ili 200 ml slatke pavlake. Ili opet poslastičarski krem od 2 žumanca, 250 ml mleka, 60 g šećera i 30 g gustina skuvate, ohladite, umiksirate 100 g maslaca ili 200 ml slatke pavlake. Izaberite.
Stavite u običan špric i u krug stavite u svaku čašu. Ono što vam preostane iscedite iz šprica i ostavite u frižider, trebaće vam opet.
Na vanila deo ide nešto hrskavo ili po želji može i voće. Može to biti bilo šta, bananice, jafa keks, čokolada sa keksom, oreo, petit, plazma u komadićima, maline, jagode, napolitanke, znači, šta god da volite.
Preko njega stavite sloj slatke pavlake ili šlaga, po želji. 200 ml slatke pavlake ili kesica šlaga. Šta vam preostane istresite tamo u onu činiju u kojoj je vanile deo.
Na beli deo stavimo ostatak keksa. Rasporedimo ravnomerno u sve čaše.
Pomešamo sad vanilu i šlag koji su preostali, stavimo u špric i završimo gornji sloj.
Možda zbog ovoliko teksta deluje dugačko i sporo, ali verujte da nije.
U jednu činiju umutite keks i maslac, u drugu vanila krem, u treću slatku pavlaku na primer, 400 ml, pa pola dodate vanili i umutite. Tu je sav taj deo gotov.
Keks deo samo kašikom stavite u svaku čašu. U špric vanila, opet u krug u svaku čašu, istresete. Špirc ne morate ni da perete, samo do dodate slatku pavlaku ili šlag, sa kesom je još lakše, rastvorite, pa stavite šlag i opet u krug preko hrskavog dela.
Dekoracija po želji.
Dobro ohladite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus