Kremasta poslastica koja se brzo priprema.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 150 g piškota
  • 30 g šećera u prahu
  • 30 g kakaa
  • 300 ml mleka

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 20 g brašna
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 500 ml mleka
  • 250 g omekšalog maslaca

Za dekoraciju:

  • 400 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema

1. U posudi pomešajte šećer u prahu, kakao i toplo mleko. Svaku piškotu umočite u mešavinu pa slažite u posudu veličine 20 x 30 cm.

2. Umutite žumanca i šećer pa dodajte mleko, brašno i kukuruzni skrob. Fil kuvajte dok se ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom i pustite sat vremena da se hladi na sobnoj temperaturi.

3. Fil potom mutite dodajući omekšali maslac. Ravnomerno ga rasporedite po piškotama i zagladite nožem. Kolač pustite da se hladi u frižideru sat vremena.

4. Za to vreme slatku pavlaku umutite u šlag. Šlagom premažite kolač i po vrhu narendajte čokoladu za kuvanje.

Pre posluživanja kolač dobro ohladite u frižideru.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: tportal.hr