Kremasta poslastica koja se brzo priprema.
Sastojci:
Za podlogu:
- 150 g piškota
- 30 g šećera u prahu
- 30 g kakaa
- 300 ml mleka
Za fil:
- 5 žumanaca
- 200 g šećera
- 20 g brašna
- 30 g kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
- 250 g omekšalog maslaca
Za dekoraciju:
- 400 ml slatke pavlake za šlag
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
1. U posudi pomešajte šećer u prahu, kakao i toplo mleko. Svaku piškotu umočite u mešavinu pa slažite u posudu veličine 20 x 30 cm.
2. Umutite žumanca i šećer pa dodajte mleko, brašno i kukuruzni skrob. Fil kuvajte dok se ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom i pustite sat vremena da se hladi na sobnoj temperaturi.
3. Fil potom mutite dodajući omekšali maslac. Ravnomerno ga rasporedite po piškotama i zagladite nožem. Kolač pustite da se hladi u frižideru sat vremena.
4. Za to vreme slatku pavlaku umutite u šlag. Šlagom premažite kolač i po vrhu narendajte čokoladu za kuvanje.
Pre posluživanja kolač dobro ohladite u frižideru.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom