Poslastica za sve prilike.

Sastojci:

  • 2 čaše jogurta
  • 2 čaše (od jogurta) brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 čaše šećera
  • 2-3 kašike kakaoa

Za glazuru:

  • 100g margarina
  • 100g čokolade
  • 10 kašika mleka

Priprema:

U jednu posudu pomešati sve sastojke, prvo suve pa onda ostale, izmešati mikserom i uliti u tepsiju podmazanu uljem ili papirom za pečenje.

Savet: Ako vam bude u tepsiji malo smese, NE BRINITE ona će nadoći od sode bikarbone.

Glazuru pripremate tako što sipate maragarin i čokoladu sa mlekom u neku manju posudu i mešate dok se ne sjedini sve lepo da bude kao preliv. Pre toga morate staviti pleh sa smesom da se peče na oko 180°.

Kada se to ispeče malo ohladi preliti glazurom i staviti u frižider na pola sata ili sat, zavisi kako ko voli.

Ako vam nije dovoljno slatko možete preliti medom i jesti kao tortu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Po receptu @lovecookingtime