Poslastica za sve prilike.
Sastojci:
- 2 čaše jogurta
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2-3 kašike kakaoa
Za glazuru:
- 100g margarina
- 100g čokolade
- 10 kašika mleka
Priprema:
U jednu posudu pomešati sve sastojke, prvo suve pa onda ostale, izmešati mikserom i uliti u tepsiju podmazanu uljem ili papirom za pečenje.
Savet: Ako vam bude u tepsiji malo smese, NE BRINITE ona će nadoći od sode bikarbone.
Glazuru pripremate tako što sipate maragarin i čokoladu sa mlekom u neku manju posudu i mešate dok se ne sjedini sve lepo da bude kao preliv. Pre toga morate staviti pleh sa smesom da se peče na oko 180°.
Kada se to ispeče malo ohladi preliti glazurom i staviti u frižider na pola sata ili sat, zavisi kako ko voli.
Ako vam nije dovoljno slatko možete preliti medom i jesti kao tortu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu @lovecookingtime
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima