Poslastica za sve prilike.
Sastojci:
- 2 čaše jogurta
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 čaše šećera
- 2-3 kašike kakaoa
Za glazuru:
- 100g margarina
- 100g čokolade
- 10 kašika mleka
Priprema:
U jednu posudu pomešati sve sastojke, prvo suve pa onda ostale, izmešati mikserom i uliti u tepsiju podmazanu uljem ili papirom za pečenje.
Savet: Ako vam bude u tepsiji malo smese, NE BRINITE ona će nadoći od sode bikarbone.
Glazuru pripremate tako što sipate maragarin i čokoladu sa mlekom u neku manju posudu i mešate dok se ne sjedini sve lepo da bude kao preliv. Pre toga morate staviti pleh sa smesom da se peče na oko 180°.
Kada se to ispeče malo ohladi preliti glazurom i staviti u frižider na pola sata ili sat, zavisi kako ko voli.
Ako vam nije dovoljno slatko možete preliti medom i jesti kao tortu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu @lovecookingtime
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus