Spoj mlevenog keksa, čokolade i šlaga čini ovu tortu neodoljivom za sve praznike i svečane prilike.
Korica:
- 300g mlevenog keksa
- 100g istopljenog putera
- 180g kisele pavlake
- 2 velike kašike prah šećera
Crni fil:
- 250g maskarpone sira
- 150g krema
- 1 kesica kremfix
- 250ml slatke pavlake
Beli fil:
- 250g maskarpone sira, ovde može i neki drugi krem sir ali onda mora više šećera
- 2 kašike prah šećera
- 250ml slatke pavlake
- 1 kesica kremfixa
Ganaš:
- 100g mlečne čokolade
- 50ml slatke pavlake
Priprema:
Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti ih u kalup prečnika 22 ili 24cm, zatim odložiti u frižider. Čak je najbolje ako imate prsten ili samo da koristite obruč od kalupa pa odmah da je pravite na stalku ili tacni gde ćete servirati.
Za prvi fil kratko umutiti maskarpone i krem, nakon toga dodati neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok fil ne postane čvrst. Fil rasporediti po korici i vratiti u frižider.
Za drugi fil ponoviti isti postupak, umutiti maskarpone sa šećerom, pa dodatim neumućenu slatku pavlaku i kremfix i mutiti dok ne postane čvrsto. Ukoliko koristite mlečnu slatku pavlaku, onda je bolje prvo nju umutiti sa kremfixom pa onda sve spojiti u 1 fil.
Drugi fil rasporediti po prvom i opet odložiti u frižider.
Na kraju istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, mešati i grejati na umerenoj vatri dok ne nastane glatka smesa. Ganaš preliti preko poslednjeg fila i odložiti u frižider na 4h.
Nakon toga izvaditi tortu iz kalupa, ukrasiti po želji i uživati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus