AKO VOLITE POSLASTICE SA JABUKAMA OVA ĆE VAM POSTATI OMILJENA: Pita sa hrskavim korama, a istovremeno sočna i pravi se od sastojaka koje imate kod kuće
Da li postoji osoba koja ne voli kolače sa jabukama? Ova pita će vam se posebno svideti, jer sami pravite hrskavu koru na koju ređate fil sa jabukama. A na kraju ide ajsing od šećera u prahu.
Sastojci:
- 20 g putera
- 2 kašike grčkog ili običnog jogurta
- 1 jaje
- 170 g brašna
- 4 male ili 2 velike jabuke
- 80 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Još:
- rastopljeni puter (za premazivanje testa)
- 130 g šećera u prahu
- 3-4 kašike vode
Priprema:
Otopite puter, a jogurt pomešajte sa jajetom u zasebnoj posudi. Dodajte otopljeni puter i nastavite da mešate, zatim sipajte prosejano brašno, pa malo varjačom promešajte, zatim stavite na radnu površinu i umesite glatko testo. Ostavite da odmori pola sata. Podelite testo na 3 dela.
Jabuke izrendajte i pomešajte sa šećerom i ekstarktom vanile. Dno okrugle tepsije obložite pek papirom, pa prvo testo razvucite na tu veličinu i stavite u posudu. Premažite rastopljenim puterom, sipajte smesu sa jabukama, pa preko drugo testo razvucite na istu veličinu, premažite puterom i smesu sa jabukama preko stavite. Poklopite trećim testom koje ste razvukli na istu veličinu i premažite istopljenim puterom.
Pecite na 180°C nekih 40 minuta. Pet minuta pre kraja pečenja pomešajte šećer u prahu sa vodom i napravite glatku smesu. Prebacite pitu na tanjir i premažite sa dobijenom smesom od šećera u prahu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs