Ovaj slatkiš je jedan od omiljenih u čačanskom kraju, gde je puno prelepih voćnjaka sa najsočnijim jabukama.
Slatkiš se lako priprema, a evo i recepta:
- 7 očišćenih i izdubljenih jabuka
- 150 g oraha
- 100 g suvih šljiva
- 2 kašike meda
Patišpanj:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 4 kašike mleka
- 4 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Postupak:
Sjediniti mlevene orahe, sitno seckane suve šljive i med i tom masom napuniti jabuke. Zapeći punjene jabuke u rerni na 180°C da omekšaju.
Mikserom zamešati sve vlažne sastojke i šećer, a na kraju uz mešanje dodati brašno. Masa mora biti kompaktna i gusta. Zapečene jabuke u plehu zaliti masom za patišpanj. Peći u rerni na 200°C 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je patišpanj gotov. Pre serviranja ostaviti da se ohladi. Služiti preliveno medom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: srbijuvolimo.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati