Ovaj slatkiš je jedan od omiljenih u čačanskom kraju, gde je puno prelepih voćnjaka sa najsočnijim jabukama.

Slatkiš se lako priprema, a evo i recepta:

  • 7 očišćenih i izdubljenih jabuka
  • 150 g oraha
  • 100 g suvih šljiva
  • 2 kašike meda

Patišpanj:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Postupak:

Sjediniti mlevene orahe, sitno seckane suve šljive i med i tom masom napuniti jabuke. Zapeći punjene jabuke u rerni na 180°C da omekšaju.

Mikserom zamešati sve vlažne sastojke i šećer, a na kraju uz mešanje dodati brašno. Masa mora biti kompaktna i gusta. Zapečene jabuke u plehu zaliti masom za patišpanj. Peći u rerni na 200°C 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je patišpanj gotov. Pre serviranja ostaviti da se ohladi. Služiti preliveno medom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  
Izvor: srbijuvolimo.rs