Ovaj kolač je kao stvoren za sve sladokusce. Čokoladu nema ko ne voli, a pavlaka ovom desertu daje svežinu.

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g margarina
  • 300 g šećera
  • 6 jaja
  • 300 g brašna
  • 50 g kakaoa
  • 3 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašika mleka
  • 1,5 dcl crne kafe
  • 4 kašike ruma

Za fil:

  • 3 dcl slatke pavlake
  • 4 dcl kisele pavlake
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica želatina

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Sjedinite margarin, šećer i žumanca, a zatim dodajte brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo i kakao. Na kraju sipajte crnu kafu i rum, pa dobro umutite. Posebno umutite belanca u čvrst šne, pa sjedinite sa prethodno pripremljenom smesom, pa polako promešajte.

Sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Želatin potopite u hladnu vodu prema uputstvu sa kesice kako bi nabubrio. Kiselu pavlaku sjedinite sa šećerom i polako promešajte varjačom, a slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Zatim sjedinite mešavinu kisele pavlake i šećera sa šlagom od slatke pavlake, dodajte želatin i promešajte. Koru premažite filom od pavlake i stavite u frižider da odstoji jedan sat. Čokoladu otopite sa malo ulja i prelijte preko fila, pa ukrasite šarenim mrvicama. Sačekajte da se kolač stegne, a potom ga isecite na kocke.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs/bastabalkana