1. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, puter, vanilu, jaja, rendanu limunovu koru i rukama zamesite glatko testo. Napravite loptu, umotajte u plastičnu foliju i ohladite u frižideru, oko 30 minuta.
2. Testo premestite u kalup obložen masnim papirom, dobro utapkajte prstima po dnu i izvucite mali obruč uz ivicu. Tanko premažite džemom i pospite keksom i piškotama koje ste prethodno samleli u blenderu ili izmrvili oklagijom.
3. Šljive operite, prepolovite, izvadite koštice i rasporedite po testu, najbolje od oboda prema sredini. U posudu sipajte slatku pavlaku, dodajte šećer, jaja i vanilin šećer, mikserom umutite krem i prelijte preko šljiva.
4. Mlevene orahe pomešajte s brašnom, šećerom, puterom, cimetom i vanilom, pa rukama napravite krupnije mrvice. Rasporedite preko šljiva i pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Pospite šećerom u prahu, ohladite i servirajte sa šlagom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu