1. Meso iseckajte na kocke i kuvajte dok potpuno ne omekša.


Sastojci:

500 g junetine

1 l jogurta

1 jaje

100 g pirinča

100 g badema

1 kašika limunovog soka

seckano peršunovo lišće

beli luk u prahu

biber, so

2. Posebno umutite jaje i dodajte jogurt, pa kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

3. Skuvano meso ocedite i sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvalo. U tu izdvojenu vodu dodajte so, biber, beli luk u prahu, limunov sok i sitno iseckan peršun, pa ovo ulijte u skuvani jogurt.

4. Posebno skuvajte pirinač i ocedite ga.

5. Badem skuvajte, oljuštite i prepecite.

6. Po dnu veće činije poređajte krupne kocke hleba, prekrijte ih pirinčem, pospite bademima, stavite sloj skuvanog mesa i zalijte prelivom od jogurta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kuvajsam.com