1. Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi. Šnicle naglo propržite u tiganju na zagrejanom ulju po dva minuta sa svake strane. Posolite ih, pobiberite i ostavite na toplom.


Sastojci:

150 g pirinča dugog zrna
8 šnicli svinjskog karea bez kostiju
2 kašike ulja
2 lista lovora
250 ml crvenog vina
4 kašike paradajz-pirea
2 koluta ananasa iz kompota
kašika putera
kašičica sušenog origana
kašičica sušenog timijana
čen belog luka
kari, so, biber

2. Na masnoću koja je ostala od pečenja stavite lovor, origano, timijan i beli luk (istisnite ga kroz gnječilicu), pa sve zajedno propržite uz mešanje. Kad masnoća zapeni, pikantno je posolite i pobiberite, pa podlijte crvenim vinom.

3. U sos umešajte koncentrat paradajza, vratite šnicle u tiganj i dinstajte oko pet minuta u sosu, sve dok šnicle ne omekšaju.

4. Iscedite ananas iz kompota, isecite na veće komade i propržite sa obe strane na zagrejanom puteru. Kuvani pirinač ocedite, začinite karijem i dodajte prženi ananas. Pirinač poslužite uz šnicle u sosu, a jelo možete ukrasiti svežim začinskim biljem.