1. Umutite jaje s brašnom. Dodajte izgnječen sir i izrendan kačkavalj.
2. Tunjevinu ocedite od suvišnog soka i dodajte u smesu. Začinite biberom i seckanim peršunom. Ostavite u frižideru, da odstoji 15-ak minuta.
3. Rernu uključite na 200 stepeni. Pleh obložite pek papirom. Vlažnim rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih oko 20 minuta. Po potrebi smanjite temperaturu.
4. Za preliv je potrebno da dobro skuvate krompir u ljusci. Kad se prohladi, oljuštite ga i izgnječite. U tiganju sjedinite krompir i pavlaku i uz mešanje kuvajte oko 10 minuta. Ako je suviše gusto, sipajte još pavlake.
5. Gotove pljeskavice prelijte sosom od krompira i pospite parmezanom.
6. Rukolu prelijte maslinovim uljem i balzamikom i poslužite uz pljeskavice.