1. Umutite jaje s brašnom. Dodajte izgnječen sir i izrendan kačkavalj.


Sastojci:

konzerva tunjevine
jaje
70 g svežeg kravljeg sira
40 g feta sira
2-3 kašike kačkavalja
peršun
3 kašike integralnog pšeničnog brašna
beli i crni biber

Preliv:

2 manja krompira
1,5 dl pavlake za kuvanje
parmezan

Salata od rukole:

rukola
maslinovo ulje
balzamiko sirće

2. Tunjevinu ocedite od suvišnog soka i dodajte u smesu. Začinite biberom i seckanim peršunom. Ostavite u frižideru, da odstoji 15-ak minuta.

3. Rernu uključite na 200 stepeni. Pleh obložite pek papirom. Vlažnim rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih oko 20 minuta. Po potrebi smanjite temperaturu.

4. Za preliv je potrebno da dobro skuvate krompir u ljusci. Kad se prohladi, oljuštite ga i izgnječite. U tiganju sjedinite krompir i pavlaku i uz mešanje kuvajte oko 10 minuta. Ako je suviše gusto, sipajte još pavlake.

5. Gotove pljeskavice prelijte sosom od krompira i pospite parmezanom.

6. Rukolu prelijte maslinovim uljem i balzamikom i poslužite uz pljeskavice.